Webflow eller Wordpress?
Gå tilbake til bloggen

Skal du velge Webflow eller Wordpress?

M51 og vår utvikling

Siden oppstart av M51 har vi testet og benyttet oss av forskjellige verktøy vi har satt opp gjennom årene som digitalbyrå. Dette gjelder først og fremst for nettside og landingsside-fronten, hvor vi har utforsket flere nye teknologier for våre kunder. I starten fokuserte vi på enklere landingssider for ulike kampanjer og formål. Her har Weebly og Instapage stått i spissen, med enkle «drag and drop» interface for rask arbeidsflyt. Dette har fungert relativt godt for disse begrensede formålene, men ikke for mer kompliserte oppdrag. Derfor har vi tatt i bruk Webflow, slik at vi kan utføre mer komplekse løsninger.

Webflow er et utrolig fleksibelt og kraftig designverktøy for å lage fullstendige nettsideløsninger. For mange som har jobbet med slike designverktøy for 10-15 år siden, er det sikkert flere som har negative erfaringer og opplevelser med dårlige interface, sterke begrensninger og krav om stor teknisk kompetanse. Dette er jo det siste du vil høre som en designer, som i bunn og grunn har et kreativt mål du vil treffe med så få hindringer som mulig. Her er Webflow gode, med et formål om å senke den tekniske terskelen slik at du som designer kan implementere visjonen din like lett som om du skulle ha jobbet i et rent designverktøy. 

Design og UX

Fordelene til Webflow er mange, og en av de mest appellerende er definitivt brukergrensesnittet. Du blir presentert med en enkel og ryddig arbeidsflate, hvor mye av det en utvikler vanligvis ville ha gjennomført med kode er representert med bokser og menypunkter. Du kan velge alt fra en enkel Div til en Grid-visning, og styre selv uten å skrive noe HTML eller CSS. Med dette kan en designer dra inn elementer og justere de for å få en responsiv og brukervennlig nettside. Det her har Webflow tatt så langt at du i tillegg kan legge på CSS klassenavn til elementene dine med et enkelt museklikk. 

Dette ligger i det sentrale Webflow gjør. Alt av hierarki-oppsett, til måten designvalgene er presentert på, er lagt fram slik at det fremhever måten moderne nett-teknologi er laget på. Dette gjør til syvende og sist at koden du får følger et naturlig og gjenbrukbart mønster, som du så kan dele med andre kunder og utviklere.

Interaksjoner

I dag har mange moderne nettsider animasjoner og interaktive elementer for å gjøre opplevelsen mer engasjerende for besøkende. Dette har Webflow løst med et system de kaller for «interaksjoner». Det er et genialt lite oppsett, hvor designere enkelt kan implementere reaksjoner på museklikk, scrolling av nettside og en haug av andre «triggere» man aktiverer på nettsider. Disse reaksjonene kan være alt fra å starte en animasjon, til å endre hele utseende på en header. Verktøyet er så kraftig at man i teorien kan lage enkle spill med det, men samtidig så enkelt å bruke at du raskt får satt opp hele menyer.

CMS og editor

Som en bedrift med flere store kunder, er det viktig at nettsidene man lager kan støtte dataen og endringer man gjerne vil gjøre over tid, spesielt at kunden kan gjøre dette selv. I Webflow har vi et CMS-system som gjør det for oss. På lik linje med alt annet i verktøyet så er dette skalerbart og dynamisk i bruk. Det vil si at vi kan lage spesielle designtemplates som endrer seg basert på CMSen. En kunde kan for eksempel ønske et generelt design for alle produkt, men spesielle unike avsporinger for enkelte produkter. Dette kan gjøres effektivt med CMSen, hvor vi slipper å bruke tid på å skape de samme designene flere ganger, men heller gjenbruke effektivt. 

I tillegg til et robust CMS-system har vi muligheten til å gi kunden tilgang på et editor-verktøy. Her får de mer begrenset kontroll enn en designer, men nok til å kunne gjøre relevante ting som å endre på en tekst, bytte ut et bilde eller sette opp nye linker. Med denne muligheten fjerner vi unødvendig bruk av tid for både kunde og oss, dermed har vi mer tid til å dra produktet til et høyere nivå.

Hosting, Embed og ekstra funksjonalitet

I tillegg til å ha fullstendig kontroll over designet, samt CMSen, gir Webflow deg muligheten til å hoste domener, med kontroll over DNS og forwarding. Dette er ikke et krav, nå som hele nettsiden kan eksporteres i kode og sendes til kunder, men det gir oss muligheten til å forenkle hele nettside prosessen på alle nivåer.

Web-teknologi utvikler seg utrolig raskt, og naturligvis finnes det da funksjonalitet som ikke har blitt implementert i Webflow enda, noe som de har løst ved å ha lagt til muligheten til å legge kode rett inn i nettsiden, som du kan plassere der du ønsker. Med dette kan vi også gi støtte for unike tilfeller og krav, noe som gjør at Webflow kan konkurrere med de andre tekniske frontene der ute.

Webflow har løftet arbeidsflyten vår til et nytt nivå. Enten det er komplette nettsider eller enklere landingssider, så er dette det beste verktøyet for oss å jobbe i.

Webflow kontra Wordpress

En av de største konkurrentene til Webflow er Wordpress, et kraftig utviklingsverktøy for å implementere nettside-løsninger. Det er ingen tvil om at dette er et verdig alternativ, men det er et par fordeler som gjør Webflow til et foretrukket valg for M51. Først og fremst krever Wordpress bruk av eksterne plugins for å få en nært liknende flyt på designprosessen, hvor alternativet er å jobbe direkte med koden. I tillegg til at dette krever høyere teknisk kompetanse, er resultatet i koden du får mye mer rotete.

Sikkerhet er et annet punkt som er utrolig viktig for våre kunder, og dette er noe Webflow leverer ut av pakken, uten noen unødvendige ekstra ledd for å få det i gang. Wordpress leverer også god sikkerhet, men kan være åpne for sikkerhetshull hvis ingen opprettholder det i videreutvikling av siden. 

CMS-systemet til Wordpress er kraftig, men samtidig svak på brukervennlighet rundt filtrering av valg. Med ulike kunder fra ulike bakgrunner, er det utrolig betryggende å vite at CMS-systemet til Webflow er noe en kan plukke opp på kort tid, samtidig som at det gir vedkommende kraftig kontroll over nettsiden. 

Til syvende og sist er det den helhetlige pakken i Webflow som virkelig leverer. Vi får usedvanlig god støtte fra både support avdelingen, offisielle tutorial videoer og blogg innlegg. Det er en sterk tilknytning mellom Webflow teamet og oss brukere, hvor vi får være med å stemme på ny funksjonalitet som våre kunder vil ha. Wordpress var et godt alternativ for noen år tilbake, men nå har Webflow kommet på banen med løpende fart.

Dato
5.5.2021
Forfatter
Martin Vik
Dato
May 5, 2021

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

- plkflmjtoj

  • fff
    v

M51 Blogg

Nyheter og nyttige tips om digital markedsføring
Alle innlegg

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!