video-er-faktisk-enkelt
Gå tilbake til bloggen

Video er faktisk enkelt!

Oppskriften på godt og engasjerende videoinnhold er mange. Men det finnes noen enkle og billige grep som får frem filmprodusenten i deg.

De siste årene har det vært en enorm økning i bruk av video, men skal vi tro ekspertene har vi ikke sett toppen av isfjellet. I løpet av få år er det estimert at 80 prosent av vårt tidsforbruk på Internett være relatert til video. Og nettopp derfor blir det viktig å forstå hva som skal til for å produsere kostnadseffektive videoer.

 

Enkel moro: Slik ser det ut når når vi i M51 bruker mobiltelefonene våre til å filme fjorårets kick-off.

Regel én

Øvelse gjør mester - et velkjent begrep som definitivt er en nøkkelfaktor for å lykkes med video. Sett av tid til å filme, teste ut ulike funksjoner og motiver. Kanskje klarer du å skape et eget uttrykk, eller vil du bare gjøre deg kjent med forskjellige muligheter? Uansett hvilket motiv du har for å lage video er vår anbefaling å sette av god til til å eksperimentere og gjøre deg kjent med utstyr og funksjoner. Du vil bli overrasket over hvor raskt du tilegner deg basisferdigheter og kunnskap. Kort fortalt; kom i gang!

Next step

Mange vil kanskje hevde at det er naivt og forenklet når vi i M51 holder foredrag for store og små bedrifter og formidler at enkelt videoutstyr kan skape god videokvalitet. Det begrunner vi blant annet med de faktiske kvaliteter en moderne mobiltelefon besitter. Vi oppfordrer alle til å ta en ekstra titt i nyhetsfeeden på Youtube, Facebook, Instagram og i andre sosiale medier. Få av videoene er store og tunge filmproduksjoner, du vil straks se eksempler på videoer som er korte, består kun av tekst, animasjoner og selfie-videoer. Derfor er vår anbefaling at du bruker tid på å se hva andre har gjort og henter inspirasjon til dine egne videoer. Overraskende mange produksjoner er enkle og uten særlig dyrt utstyr.  

Dyr moro

Men det er viktig å understreke at det er en vesentlig forskjell på filming med mobiltelefon og dyrt filmutstyr. Kvaliteten vil naturligvis være langt bedre ved bruk av profesjonelt utstyr - heldigvis! Dersom du har budsjetter til å investere i et kvalitetskamera er det vår anbefaling, så sant du har anledning til å prioritere tid og ressurser til dette. Det vi ønsker å formidle til våre kunder, og andre som etterspør videotjenester, er at kvaliteten på de billigste alternativene har blitt dramatisk forbedret de siste årene. Faktisk er kvaliteten blitt så bra at det kan være vanskelig å se forskjell for folk flest - og derfor bør du spør deg selv hvor mye du er villig til å betale for video.

Triks & miks

Uten et redigeringsprogram er det umulig å skape en god video. Det finnes imidlertid mange ulike redigeringsprogrammer, og felles for dem er at du enkelt kan søke informasjon om funksjonalitet og hvordan man bruker verktøyene optimalt på Youtube. Redigering krever tid, interesse og øvelse. Ved å søke på Youtube vil du få en detaljert brukerbeskrivelse av det redigeringsprogrammet du ønsker å bruke. Adobe Premiere, iMovie, MovieMaker, Luma Fusion og Final Cut er populære programmer med ulik vanskelighetsgrad. Dette er programmer som vi anbefaler, avhengig av hvilken kompetanse du besitter og hva du ønsker å oppnå.

Avslutningsmelodi

En problemstilling mange spør oss om er hvilke regler og rettigheter som gjelder for bruk av musikk til video. Og her finnes det bare ett riktig og godt svar: ikke bruk musikk du ikke har rettighetene til. Du blir trolig ikke straffet, men dersom du blir det, ønsker vi deg en god tur over Atlanteren. Fengende og treffsikker musikk har en fantastisk stor innvirkning på sluttresultatet, det er vanskelig å skape sterke følelser uten riktig bruk av musikk. I mange tilfeller mener vi at musikk utgjør hovedingrediensen til et godt sluttprodukt.

Hokus-pokus

Nå som du er i gang med video vil du oppleve rask progresjon. Du vil garantert møte på noen utfordringer, men like fort oppleve at Youtube har svar på alle dine bekymringer. Akkurat som med alt annet, er det trening og praksis som er nøkkelfaktoren til fremtidig suksess. Er du i tvil om hvordan du skal skal lykkes med video kan du når som helst ta kontakt med oss og se eksempler på hvordan vi har løst forskjellige utfordringer innen video.  

Vi setter også stor pris på om du deler dine erfaringer med oss!

Dato
22.2.2018
Forfatter
Martin Vik
Dato
February 22, 2018

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

- plkflmjtoj

  • fff
    v

M51 Blogg

Nyheter og nyttige tips om digital markedsføring
Alle innlegg

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!